2013. december 31., kedd

Viszlát 2013, Helló 2014!

December utolsó napján az a szokás, hogy egy kicsit visszatekintünk az elmúlóban lévő évre, majd éjfélkor nagy koccintások közepette üdvözöljük a ránk köszönő szép új esztendőt.

Ilyenkor mindannyian azt reméljük, hogy magunk mögött hagyhatunk minden gondot és reménykedünk benne, hogy az új év szebb, jobb és boldogabb lesz számunkra, aztán ha szerencsénk lesz, akkor még pár napig ebbe az illúzióba süppedve élhetünk, ám az Élet mindig hamar kijózanít bennünket, hogy a szánkba repülő sült galamb továbbra sem létezik.

Ne gondoljátok hát, hogy 2014-ben majd minden gondotok magától megoldódik, javulni fog anyagi helyzetetek, boldogabb lesz párkapcsolatotok vagy házasságotok. Az új esztendő is csak azok számára hoz sikert, akik hajlandóak érte tenni... de nem csak úgy ímmel-ámmal, hanem úgy igazán. 

Naiv dolog lenne azt gondolni, hogy azáltal, hogy átlépünk egy új évbe, majd minden más megvilágításba kerül. Tudd, hogy az életed megfordítása nincs új évhez, de még csak időhöz sem kötve. Szimplán csak kell egy elhatározás... az a bizonyos Elhatározás, hogy akkor itt és most befejezed korábbi nyomorúságos életed és a saját kezedbe veszed az irányítást. 


Mert minden csak rajtad múlik... azon, hogyan is fogadod a jót és miként nézel szembe a rosszal. Hogy képes vagy-e meglátni, hogy az adott helyzet mit akar neked mutatni, tanítani. Hogy képes vagy-e legyőzni önmagad és hajlandó vagy-e meglátni, hogy korlátaidat Te magad állítod. Hogy képes vagy-e felismerni, hogy az erő benned van minden álmod megvalósításához. Hogy képes vagy-e belátni, hogy csak a tetteid tesznek azzá, aki vagy, nem pedig a szép szavak. Hogy képes vagy-e azzá válni, akinek valójában születtél, vagy inkább az egyszerűbbnek tűnő utat választod és úgy élsz, ahogyan mások elvárják tőled, miközben észre sem veszed, hogy az élet, amelyet élsz, nem is a tied.

Ezért hát 2014-re nem békét és boldogságot kívánok Neked, hanem erőt és kitartást ahhoz, hogy azzá az emberré tudj válni, akinek valójában lenned kell, hiszen ezáltal a béke és a boldogság is szívedbe költözik.

~ Csillagfényke ~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése