2013. július 11., csütörtök

Élni jöttél, nem félni!

„Élni jöttél, nem félni!” – olvastam a minap Oravecz Nóra roppant találó 'jelmondatát', aki ezzel lényegre törően meg is fogalmazta, miért is születtünk erre a Földre.

Élheted az életedet úgy is, hogy keseregsz, folyton csak a hibát keresed másokban és csak a rosszat vagy hajlandó meglátni mindenben, de jobban teszed, ha elfogadod a tényt: a saját világodat csak Te magad teremtheted meg! Nem a családod, nem a barátaid, nem a főnököd vagy a kollégáid... Önmagadért csak és kizárólag Te vagy a felelős...


Az Élet persze nem mindenkinek habostorta – sőt, senkinek sem az –, de valójában csak Te vagy az, aki változtathat a hozzáállásán. Minden a változásról és a változtatásról szól... Olyan ez mint az evolúció: azok a fajok, amelyek képtelenek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, előbb vagy utóbb kihalnak. Ez az élet rendje. Fogadd el! És merj változtatni!

Nem kell hozzá sok, elég ha csak a gondolataidat kezded el tudatosan irányítani. Minden napban keresd a jót, lásd meg a szépet. Örülj a napsütésnek, örülj a madárcsicsergésnek, örülj az esőnek, örülj a szélnek! Örülj hogy élsz, hogy van hol álomra hajtanod a fejed, hogy van, ki törődik veled és szeret. Ne hagyd, hogy a félelmeid irányítsanak! Nem azért vagy itt, hogy rettegj! Tudod: élni jöttél, nem félni!

Nehéz dolog ez, tudom... de bőven megéri, hiszen a szemléletmódváltás egyfajta felszabadulást is jelent. Könnyebb lesz tőle a lelked és a tudatod! Ez persze nem azt jelenti, hogy innentől kezdve minden csupa boldogság és mámor, hiszen a gondok így is úgy is megtalálnak – az életünk részei, mint a reggeli fogmosás :) -, viszont sokkal könnyedebben fogod venni az akadályokat.

Tudod az emberekkel az a baj, hogy túl komolyan veszik az életet! Mosolyog! Örülj! Élj! De ne félj!

~ Csillagfényke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése